Tarieven en vergoedingen

Bij een nieuwe volledige prothese:

Standaard een vergoeding van 75% van totale kosten; afhankelijk van uw aanvullende verzekering krijgt u het overige deel gedeeltelijk of volledig vergoed. Aangezien wij met de meeste zorgverzekeraars overeenkomsten hebben afgesloten, worden de kosten van de totale behandeling bij uw zorgverzekeraar in rekening gebracht, echter in enkele gevallen betaald u uw eigen bijdrage (25%) aan ons.

Bij een nieuwe implantaat gedragen prothese:

Uw eigen bijdrage bedraagt een vastgesteld percentage per kaakhelft. Het resterende bedrag wordt vergoed, inclusief de kosten voor de te plaatsen implantaten. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van het feit of u gelijktijdig zowel een boven- als onder prothese laat maken of slechts één van beiden.

Bij een nieuwe partiële/frame prothese:

Bij een partiële (gedeeltelijke) prothese is de vergoeding afhankelijk van de door u afgesloten aanvullende tandartsverzekering. Hiervoor krijgt u geen vergoeding uit de basisverzekering.

 

Vergoedingen bij reparatie of rebasing

Boven-, onder- of combinatie van beide (volledige prothese):

90% vergoeding vanuit de basisverzekering. De overige 10% is uw eigen bijdrage, echter kan deze eventueel geheel of gedeeltelijk worden vergoed uit een aanvullende verzekering. De kosten worden verrekend met uw wettelijk eigen risico (€ 385,- in 2022)

Partiële- of frameprothese:

Alleen vergoeding vanuit een aanvullende tandartsverzekering. De exacte hoogte is sterk afhankelijk van de polis / zorgverzekeraar. Uw eigen risico wordt niet aangesproken omdat er geen sprake is van een vergoeding vanuit de basisverzekering.

Prothese op implantaten:

90% vergoeding vanuit de basisverzekering. De overige 10% is uw eigen bijdrage, echter kan deze eventueel geheel of gedeeltelijk worden vergoed uit een aanvullende verzekering. De kosten worden verrekend met uw wettelijke eigen risico (€ 385,- in 2022)

avero
amersfoortse
cz
fbto
menzis
zilverenkruis