Veel gestelde vragen

De tandprotheticus meet de prothese aan (afdrukken, hoogte, vorm tanden kleur enz.). De tandtechnicus maakt met die gegevens het “kunst” gebit.

Dat is sterk afhankelijk van verschillende factoren zoals kauwkracht, onderhoud, ruimte in uw mond, maar ook de slinking van de kaak speelt een rol. De zorgverzekering gaat uit van ongeveer 5 tot 8 jaar.

Het aanmeten van een gebitsprothese gaat in 5 à 6 stappen. Afdruk nemen, precisie afdruk, beet bepalen en tanden en kiezen uitkiezen (qua vorm en kleur), passen in was (erg belangrijk voor de esthetiek en uw mening), in sommige gevallen moet er nog een keer overnieuw gepast worden, plaatsen van uw nieuwe prothese.

De tandprotheticus kan beoordelen of de gebitsprothese versleten is of dat het volstaat om hem op te vullen (rebasing) voor een betere pasvorm.

Uw bestaande gebitsprothese wordt passend gemaakt d.m.v. een afdruk in de gebitsprothese, waarna deze omgezet wordt in een harde kunststof. Dit kan in een dag gedaan worden.

Ja, u kunt zo bij ons binnen lopen of telefonisch contact met ons opnemen. Meestal is dit binnen enkele uren voor u gerepareerd.

Ja, wij zien u graag weer bij ons terug als een tevreden klant.

Uw zorgpas en een identiteitsbewijs. Als zorgverlener zijn wij verplicht om uw gegevens te controleren.